Zdravé štístko: Řešení digitální, kreslené i plyšové | Pixman.cz
KONTAKT
Přejít na menu

Zdravé štístko: Řešení digitální, kreslené i plyšové

Zdravé štístko: Řešení digitální, kreslené i plyšové

Jsme rádi, že můžeme mezi naše klienty počítat i projekt Zdravé štístko, sympatický podnik manželů Petry a Pavla Nyklových na podporu zdravého cvičení malých dětí. Mohli jsme se na něm opravdu vyřádit - od klasických zadání, jako je design webu nebo korporátní identita, až po autorského maskota - skřítka Štístka.  

Duší projektu Zdravé štístko je Petra Nyklová, která učí děti od malička zdravému pohybu. Těží při tom ze své dlouholeté praxe ve fyzioterapii i v mateřské škole. Pracuje nejen s dětmi, ale i s jejich rodiči a učiteli. Své nakažlivé nadšení pro zdravé a hravé cvičení přenesla i na nás. Takže když byla korporátní identita projektu i design webu hotový, neváhali jsme se chopit i méně obvyklého úkolu - vymyslet a následně i zhmotnit pro Zdravé štístko sympatického maskota.

Kdo ho ušije?

Programátoři ani kodéři se na to necítili, Adéla Jares, která je spojkou Zdravého štístka v Pixmanu, se tedy porozhlédla po externích možnostech. Do jejího hledáčku se dostala Nikola z Jemností. Ta nakonec veselého skřítka navrhla a vyrobila. "Povedl se jí tak, že její vlastní syn se se Štístkem nechtěl rozloučit, když nám ho posílala. Od té doby Štístko sedí s námi u každého natáčení i focení," doplňuje Petra.

Štístko není žádný buclatý skřítek. Na výšku má skoro metr, jeho šibalský úsměv pomáhá překonat plachost ostýchavějších dětí a jeho dlouhé ruce a nohy někdy slouží i jako edukační pomůcka, aby děti cvik lépe pochopily. "Skřítek Štístko je už nedílnou součástí našeho projektu. Pomáhá mi v komunikaci s dětmi, které ho milují," říká Petra a dodává: "Brzy Štístko osloví prostřednictvím sociálních sítí i rodiče s osvědčenými tipy a triky pro zdravé cvičení, aby jejich děti měly šanci se v dospělosti vyhnout bolestem svalů, kloubů a zad." 

Od maskota ke kresbám... a dál!

To, že se Štístko tak povedl, není dílem náhody. Naopak. "Máme za sebou asi 5 kol brainstormingu, do kterého Petra vložila spoustu energie a nápadů. Některé návrhy jsme dokonce konzultovali i s dětmi, abychom si byli jistí, že se jim Štístko bude líbit," doplňuje Adéla. 

Naše šikovná ilustrátorka Dáša Karochová (která je mimochodem každý rok autorkou pixmaních vánočních triček) pak vdechla Štístkovi život i ve formě kreseb. Zatím Dáša vytvořila několik ilustrací, na kterých Štístko různě skotačí, a pracuje na tom, aby Štístka rozhýbala v animacích. Ty jsou spolu s kresbami její doménou. 

"Adéla je k nezastavení. Schvalujeme samolepky, razítka, mikiny, trička, kartičky do ordinací lékařů, omalovánky... a kdo ví, co nám ještě pošle. Ani to všechno nestíháme!" směje se Petra. Její manžel Pavel stojí nohama pevně na zemi, krotí příliv nových nápadů a pomáhá s řešením technických záležitostí. Společně jim to skvěle klape.

"Zdravé štístko není obyčejný klient, dává mi velkou svobodu a důvěru, které si jako kreativec opravdu vážím," hodnotí spolupráci Adéla a pokračuje: "Mým velkým přáním je, aby se Pétina energie i její zkušenosti se zdravým pohybem malých dětí šířily dál jak pomocí onlinu, tak i v offline komunikaci." Zdravá záda, správné držení těla a radost ze hry malých "klientů" za to určitě stojí.