Truhlářská dílna - truhlarstvikoudelka.cz a Pixman. | Pixman.cz
KONTAKT
Přejít na menu

Jak Pixmani podpořili mladého truhláře

Jak Pixmani podpořili mladého truhláře

Designový vinný stolek, kompletní kuchyně nebo nábytek na míru do prodejních prostor. To vše teď vzniká pod hlavičkou Pixmanů. A nejedná se o žádný plánovací software, ale o poctivou řemeslnou práci. Pod křídla si tentokrát vzali podnikatelský start mladého truhláře Jakuba Koudelky.

Po létajícím pivovaru Board je to už druhý výlet Pixmanů za hranice digitálních projektů. "Když se nějakou dobu pohybujete ve světě e-commerce, prostě máte chuť zabývat se chvíli něčím hmatatelným. Dokážete ocenit skvělou řemeslnou práci, ty pověstné zlaté české ručičky. My máme tu výhodu, že můžeme oba tyhle světy propojit a pomoci mladým šikovným lidem prosadit se," popisuje Tomáš Míka vztah Pixmanů k pivovaru a truhlářské dílně.

S Jakubem Koudelkou se znají dobrých 15 let, spojují je společní přátelé a nadšení pro hudbu. Tomáš s úsměvem říká, že Jakub pod dohledem dozrál. A zkušenosti mu opravdu nechybějí. Ve škole se připravoval na dráhu ruční výroby hudebních nástrojů, několik kytar skutečně vyrobil. Ale lepší uplatnění viděl v klasické truhlařině. Po škole pracoval asi 7 let v různých truhlářských dílnách - nejen na klasických zakázkách, jako jsou kuchyně, knihovny nebo vybavení dětských pokojů, ale i na rozsáhlých projektech na vybavení kanceláří nebo retailových prodejen po celé republice.

"Víte, u hudebních nástrojů pracujete s přesností na setiny milimetru, v truhlařině běžně na centimetry. Myslím, že v preciznosti a v citu pro detail budu vždycky o dost napřed," odpovídá trochu rozpačitě Jakub na otázku, proč si vybrat právě jeho. Je vidět, že mluvit o svých přednostech mu není vlastní. Ale dobře ví, že bez toho se v tvrdé konkurenci neprosadí. Díky podpoře Pixmanů to má zatím rozjeto slibně: pomohli mu s vybavením dílny, vytvořili pro něj logo a webové stránky www.truhlarstvikoudelka.cz, nastartovali sociální sítě a on-line marketing.

Jakubova dílna je v provozu od ledna 2023 a přijímá první zakázky. Jak to půjde dál? Tomáš je optimista: "Kuba nám vyrobil stoly do kanceláří a máme od něj stůl i doma, se vším velká spokojenost. Měl jsem možnost vidět i další věci, které dělal. Musím říct, že má nejen cit pro detail, ale zároveň vnímá celý prostor a má velkou snahu, aby do něj nábytek dobře zapadl. Svoje zákazníky si najde, o tom nemám pochyb."