Kreativní fungování a bartery za časů korony | Pixman.cz
KONTAKT
Přejít na menu

Kreativní fungování a bartery za časů korony

Kreativní fungování a bartery za časů korony

Milí přátelé, kolegové a obchodní partneři,

jsme v tom spolu. Koronavirová krize většině z nás zřejmě nachystá hubené roky, a i když se proticovidová vládní opatření pomalu uvolňují, než se vrátíme do zaběhlých kolejí (a my se do nich vrátíme!), pojďme si navzájem pomáhat. Vykopáváme – vedle včasných plateb bartrujeme a budeme rádi, když se k nám přidáte!

K elegantnímu řešení nelehké situace nás inspirovala naše běžná praxe: spolupráce s farmářským obchodem Marama.cz, kde dlouhodobě  část našich služeb bartrujeme za to, že nám holky z Maramy  jednou za 14 dnů připravují snídaňová překvapení s různými dobrotami, které bychom si sami třeba nikdy nekoupili a neochutnali je. V současné době jsme se tedy na barterovém  řešení dohodli také s naším klientem Rockpoint.cz, který byl kvůli koronavirové pandemii nucen zavřít všechny své kamenné prodejny. Dalším příkladem je Copy General, se kterými  jsme se domluvili na kooperaci při výrobě ochranných štítů.
 
Připojit se k iniciativě Etnetery #platmevcas pro nás bylo naprosto přirozené. Na hrazení faktur v termínu si zakládáme a cítíme, že vyjádřit solidaritu a inspirovat ostatní je v těchto týdnech potřeba víc než kdy předtím. Takže lidi, bartrujme a #platmevcas! Efekt motýlích křídel existuje. :-) A ještě horší než #koronavirus je ekonomická smrt z leknutí se ho... 
 
Mezi našimi kolegy se navíc vyrýsovaly charaktery, které neváhaly trávit své noci s 3D tiskárnami. Zjednodušili si originální 3D model čelenek od https://prusalab.cz/ tak, aby jejich funkce zůstala zachována, ale zrychlil se tisk. A pustili se do práce. Na svém kontě už budou mít více než 200 kusů. Štíty s Pix čelenkami nosí zdravotníci a policisté napříč republikou – v Praze, ve Slaném, na Kladně, v Čáslavi nebo Olomouci. Upravený model si můžete stáhnout v našem předchozím článku. A můžete pomoci i vy. 
 
Tímto vším navazujeme na naši počáteční odhodlanost nenechat srazit na kolena sebe, jednotlivce, ani firmy, které podnikají v takovém oboru, na který „koronáč“ dolehl negativně. Přispěli jsme tím, co umíme nejlépe a v čem se vyznáme – sepsali jsme užitečné Desatero přepnutí do on-linu pro malé živnostníky, ve kterém radíme, jak co nejrychleji a zadarmo využít internetové nástroje k udržení byznysu.
 
 
Je na nás všech, abychom vzali odpovědnost do vlastních rukou, nemysleli jen na sebe a byli připraveni si pomáhat. 
 
Pix a barter na to! 
Vaši Pixmaňáci