Poznejte s námi svět IoT - IoTPORT Českých Radiokomunikací | Pixman.cz
KONTAKT
Přejít na menu

Poznejte s námi svět IoT - IoTPORT Českých Radiokomunikací

Poznejte s námi svět IoT - IoTPORT Českých Radiokomunikací

Seznamte se s IoT.

Internet věcí (Internet of Things, IoT) je nový směr v oblasti řízení a komunikace předmětů běžného využití mezi sebou nebo s člověkem a to zejména prostřednictvím technologií bezdrátového přenosu dat. Propojení internetu a věcí napomáhá ke snižování provozních nákladů a k zvýšení efektivity práce. Pro propojení věcí s internetem mohou firmy a instituce využít samozřejmě i drátové řešení. Ale to bezdrátové je výhodné v tom, že je praktičtější a jednodušší na používání. Proto budují České Radiokomunikace robustní síť na technologii LoRa. Tato síť je postavena na otevřené technologii LoRaWAN, která umožní bezdrátové připojení chytrých zařízení na velké vzdálenosti s minimální energetickou náročností. Tato technologie je ideální pro připojení senzorů, čidel, měřičů a jiných zařízení přímo z terénu do požadované aplikace či daného systému.

Nyní nastala doba, kdy mohou organizace začít naplno využívat výhody IoT k tomu, aby zlepšily produktivitu i bezpečnost svých pracovních postupů a potažmo také konečnou službu poskytovanou zákazníkům.

Mnoho společností však tápe nebo shledává nevyhovující proces výběru správných hardwarových a cloudových komponentů a následnou integraci všech potřebných součástí. Přijetí IoT technologií bude pro mnoho společností nezbytným krokem pro to, aby zůstaly na špičce ve svém oboru a úspěšně překonaly výzvy 21. století. I proto vznikl portál Českých Radiokomunikací – www.iotport.cz, aby zpřehlednil situaci na trhu a zpřístupnil informace všem, ať už se jedná o velké firmy nebo jednotlivé cílové zákazníky.

Cílem portálu je zaměřit pozornost na využití IoT, poskytnout uživatelům portálu zázemí pro jejich inovativních řešení a nabídnout prostor pro profesionály, kteří budou mít možnost vzájemné spolupráce v této oblasti.

IoTPORT má za cíl prezentovat IoT řešení jak pro stávající i budoucí partnery, tak i pro cílové zákazníky.  Hlavní prioritou je propojit ty společnosti a partnery, kteří si mohou být navzájem prospěšní a zároveň pomůže vysvětlit hardwarové řešení využívající technologii IoT.

Největší výhody portálu vidíme v těchto bodech:

  • databáze konkrétních IoT řešení pro Vaši inspiraci 
  • možnost otestování IoT sítě LoRaWAN na pripoj.me 
  • přehled partnerů, kteří Vám jsou schopni dodat business řešení pro Vaše Iot projekty
  • připravujeme i katalog hardwarových komponent

Využití všech možností, které nabízí  IoT dopomůže k většímu komfortu, životní úrovni, úspoře energií a bezpečnosti. V blízké budoucnosti technologie IoT ovlivní především energetiku a průmysl, zemědělství, dopravu a logistiku, zdravotnictví, nositelnou elektroniku, spotřebiče v síti, inteligentní elektroinstalace a mnoho dalších odvětví. Internet věcí najde uplatnění i v infrastruktuře měst a následně v každé domácnosti.

A my u toho společně s Českými Radiokomunikacemi budeme.