Energie.cz: Agilně a rychle | Pixman.cz
KONTAKT
Přejít na menu

Energie.cz: Agilně a rychle

Energie.cz: Agilně a rychle

Zatímco celé Česko žije děním na trhu energií v těchto podzimních dnech, pro nás bylo ve znamení energií už léto 2021. Od června do září jsme totiž stavěli web Energie.cz, ponořeni v tématech, jako je porovnání dodavatelů elektřiny a plynu, možnosti úspory, vytápění nebo fotovoltaika. 

Získali jsme o trhu energií docela dobrý přehled... ale radit vám nebudeme ;-) Lepší bude, když se podíváte sami na www.energie.cz. Naše expertíza je přeci jen jinde - ve vývoji digitálních řešení. 

Tentokrát jsme dostali zajímavé zadání: Naprogramovat nový B2C web s ambicemi vyrůst do hloubky i šíře na open source platformě Wordpress, která se obvykle používá spíše pro osobní stránky nebo menší weby. Pro sběr leadů z kontaktního formuláře zadavatel požadoval napojení přes API na svůj CRM systém. Dalším pevným požadavkem a největší výzvou pro tým byl krátký čas ke spuštění, který se podařilo dodržet. Jinak bylo zadání na počátku poměrně volné. Jednoznačnou volbou tedy byl agilní vývoj, aby bylo možné průběžně diskutovat vyvíjené řešení. Společně s projektovým týmem na straně zadavatele jsme našli správnou cestu a ve velmi krátkém čase se zrodil nový web.

Co na něm uživatel najde? Ve vypjaté situaci na podzim 2021 rychle získal na důležitosti magazín s aktuálními články o cenách energií u dodavatelů poslední instance a dalšími praktickými tipy. Dlouhodobě užitečný je přehled dodavatelů energií na českém trhu včetně hodnocení od jejich zákazníků. Samostatné sekce se věnují hlavním zdrojům energie, elektřině a plynu, s cílem osvětlit uživatelům, jak se určují jejich ceny a kde můžou ušetřit.

"Nebyl to jednoduchý projekt, ale veškerý obsah webu se nám podařilo napasovat do bloků editoru Gutenberg, se kterým Wordpress pracuje. Web následně prošel kvalitativní kontrolou a SEO auditem agentury H1 a spustili jsme ho včas. To lze považovat za úspěch," uzavírá sponzor projektu na straně Pixmanů Milan Průcha. 

O zadavateli: 

Centropol Energy a. s. je na trhu už 19 let a je aktuálně největším nezávislým dodavatelem energií v České republice. Na rozdíl od jiných dodavatelů zvolil Centropol Energy při nákupu energií přísně konzervativní strategii, která minimalizuje rizika plynoucí z nestability velkoobchodního trhu. Takže věříme, že web Energie.cz a naše spolupráce s Centropol Energy mají před sebou dlouhou a úspěšnou budoucnost.