4 tipy jak zrychlit váš web | Pixman.cz
KONTAKT
Přejít na menu

4 tipy jak zrychlit váš web

4 tipy jak zrychlit váš web

O rychlosti webu se v dnešní době mluví velmi často. Jde o důležitou veličinu, podle níž se posuzuje kvalita vašeho webu. A proč je vlastně ta rychlost webu tak důležitá?

Trpělivost uživatelů je v dnešní době velice malá. Pokud už se rozhodnout, že je zajímá vaše stránka, chtějí ji vidět ideálně okamžitě. Když je necháte čekat 10 vteřin, je velmi pravděpodobné, že stránku zavře dřív, než se její obsah vůbec načte a už se nikdy nevrátí. 

V obecné rovině můžeme říct, že stránka by se ideálně měla načíst do 2 vteřin. Touto dobou je myšlená doba odezvy serveru. Do těchto inkriminovaných 2 vteřin by se mělo uživateli zobrazit alespoň něco. To, že se potom budou na pozadí donačítat obrázky nevadí. Zkrátka čím lepší odezva serveru, tím větší šance, že uživatel stránku nezavře, protože má pocit, že stránka funguje.

Máme pro vás 4 tipy, jak jednoduše zrychlit váš web.

  • Používejte komprimované obrázky a optimalizujte je na velikost, ve které se zobrazují (rozuměj nevkládat obrázek 2000x2000 pixelů, když je potřeba ukázat 150x150px).
  • Minifikujte a komprimujte javascript a css. Ideální je vkládat jeden JS a jeden CSS soubor, kde bude obsažené všechno.
  • Pokud je to možné, vkládejte javascript až na konec stránky. Prohlížeč pak nemusí čekat na jeho načtení.
  • Využívejte hlavičky, které zapnou cache statických zdrojů.

A pokud ani následující fígle nezaberou, obraťte se na nás. Určitě pro váš web vymyslíme ideální řešení.